2011. július 30., szombat

Bodnár László: Lakodalmak a Kárpát-medencébe - Jelenlegi ára: 6 025 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Lakodalmak a Kárpát-medencében 2. A könyv listaára: 7350 Ft. Leírás:
A három kötetes munka gazdag, a Kárpát-medence egész területére kiterjedő tárházát nyújtja a lakodalmi szokásoknak és vigasságoknak a 19. század elejétől napjainkig. A házasság az emberi életciklus egyik legfontosabb pillanatához kapcsolódik, amely a férj és a feleség mellett családjuk, népesebb rokonságuk, sőt az egész kisközösség számára is emlékezetes, fontos esemény. Nem csoda, hogy gyakorlatilag minden nép körében bonyolult, összetett, hosszadalmas és rendkívül változatos rítusok, szertartások kapcsolódnak hozzá. A magyar népi kultúrában mindezek összességét fogja egybe a lakodalom, amelyben különösen az újkorban - kiemelt szerep jut az evés-ivásnak, és általában véve a mulatozásnak. Ezek a ma is eleven, folyamatosan átalakuló- az utóbbi években nem egy esetben közkedvelt turistalátványossággá váló - lakodalmas szokások és ünnepségek állnak a egri geográfus szerző érdeklődésének fókuszában. Munkája három vaskos kötetét egy-egy település szokásait leíró - java részt kéziratban elérhető néprajzi gyűjtésekből állította össze. Az eltérő hosszúságú leírások földrajzi régiók szerint lettek fejezetekbe szerkesztve, de a fontosabb néprajzi tájegységeket illetve a megyéket sorra vevő egységek nem törekednek teljességre. A fekete-fehér rajzokkal és színes fényképmellékletekkel gazdagított köteteket minden esetben a felhasznált irodalom jegyzéke zárja. A válogatott leírások nagyobbik része a mai Magyarország területén élő magyarok szokásait írja le, amelyet a határon túli magyarokra és a Kárpát-medence többi népére vonatkozó beszámolók egészítenek ki, kisebb számban. A részletes forgatókönyveket, vőfélyversek, dalok szövegét, menüsorokat stb. tartalmazó gyűjtések sorát az első kötetben olvasható tanulmány vezeti be, amely az esküvői és lakodalmi hagyományok egészét tekinti át. Második része a Duna bal partjáról származó (borsodi, zempléni, hevesi, hajdúsági, nógrádi, Pest és Szolnok megyei, békési és beregi) lakodalmakat tartalmaz. A közel félszáz falusi és városi, magyar és szlovák ünnepséget bemutató gyűjtéseket ezúttal erdélyi és beregvidéki beszámolók gazdagítják. A népszerűsítést és a hagyományőrzést szolgáló kiadványt néprajzi és helytörténeti gyűjteményekben érdemes elhelyezni. ISBN: 978-963-87387-3-8A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 6 025 Ft

Az aukció vége: 2011-08-01 02:55
. Bodnár László: Lakodalmak a Kárpát-medencébe - Jelenlegi ára: 6 025 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése